KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKADA TADQIQOTLAR TIPOLOGIYASI VA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TA’LIM VARIANTIVLIGI - Toʻychiyeva Shaxzoda; Mustafaqulova Odina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada komparativistik pedagogikaning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinib, ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganishda qo‘llaniladigan tadqiqotlar tipologiyasi yoritilgan. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida ta’lim variantivligi tushunchasi, uning shakllari va rivojlangan ta’lim tizimlari tajribasi asosida ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’limda moslashuvchan, individual va kompetensiyaga yo‘naltirilgan ta’lim modellarini joriy etishda komparativ yondashuvning metodologik imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi.