RANGLI METALLAR ISHLAB CHIQARISH SOHASIDA AMALIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDA ISHLAB CHIQARISH TA’LIMINING AHAMIYATI - Tursunboyeva Charosxon Abrorxon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rangli metallar ishlab chiqarish sohasida mutaxassislar tayyorlash jarayonida ishlab chiqarish ta’limining o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish ta’limi orqali o‘quvchilarda kasbiy kompetensiyalar, texnologik tafakkur, xavfsizlik madaniyati va real ishlab chiqarish jarayonlariga moslashuv ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritiladi. Maqolada nazariya va amaliyot integratsiyasi, zamonaviy pedagogik yondashuvlar, dual ta’lim elementlari va ularning samaradorligi tahlil qilinib, takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar beriladi.