SEMENT ZAVODLARIDA TEXNOLOGIK JARAYONLARNI BOSHQARISHDA OPERATOR KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Madaliyeva Dildora Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sement zavodlarida texnologik jarayonlarni samarali boshqarishda operatorlarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy sement ishlab chiqarish jarayonlarining murakkablashuvi sharoitida operatorlardan talab etiladigan bilim, ko‘nikma va malakalar tahlil qilinadi. Shuningdek, kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar, amaliy mashg‘ulotlar, simulyatorlardan foydalanish va raqamli texnologiyalar asosida o‘qitish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari operatorlar tayyorlash tizimini takomillashtirish hamda ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.