TEXNIKUMLARDA KOMPYUTER TARMOQLARI OPERATORLARINI TAYYORLASHDA AMALIY MASHG‘ULOTLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Israilova Shohida Islamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada texnikumlarda kompyuter tarmoqlari operatorlarini tayyorlash jarayonida amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalariga asoslangan yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuv, simulyatsion dasturlar, virtual laboratoriyalar, loyiha asosida o‘qitish hamda raqamli baholash mexanizmlarining o‘quv jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlarni real ishlab chiqarish sharoitlariga yaqinlashtirish orqali kasbiy tayyorgarlik sifatini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari texnik ta’lim muassasalarida kompyuter tarmoqlari operatorlarini tayyorlash jarayonini modernizatsiya qilish uchun metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.