LABORATORIYA JIHOZLARI VA KIMYOVIY IDISHLARNI TAYYORLASHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA RAQAMLI YONDASHUVLAR - Sulaymonova Gulnoza Karimjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada laboratoriya jihozlari va kimyoviy idishlarni tayyorlash jarayonida zamonaviy texnologiyalar hamda raqamli yondashuvlarning ahamiyati va qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, an’anaviy ishlab chiqarish usullaridan raqamli dizayn, avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish, 3D modellashtirish va sun’iy intellektga asoslangan texnologiyalarga o‘tish jarayoni yoritiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalarning ishlab chiqarish samaradorligi, aniqlik darajasi, xavfsizlikni oshirish hamda resurslardan oqilona foydalanishga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari laboratoriya amaliyotini modernizatsiya qilish va ta’lim jarayoniga innovatsion yondashuvlarni joriy etishda muhim ahamiyat kasb etadi.