XALQ HARAKATLI O’YINLARINING PAYDO BO’LISHI VA RIVOJLANISH XRONOLOGIYASI - Nizomov Akmaljon Akramjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq harakatli o’yinlarining paydo bo’lishi,qadimgi ota-bobolarimiz asarlaridan xalq harakatli o’yinlarida oqilona foydalanish va xalq harakatli o’yinlarining kelajak avlod uchun foydali tomonlari keltirilgan.Bundan tashqari maqolada xalq harakatli o’yinlarining kelajak avlodga yetib borishi hamda rivojlanish xronologiyasi keltirilgan.