O‘QUVCHILARDA TADBIRKORLIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA BIZNES REJA TUZISHNING O‘RNI - Ruzibayeva Dilbar Kurbonali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada texnikum o‘quvchilarida tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirishda biznes reja tuzishning ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot biznes rejaning o‘quvchilarda iqtisodiy fikrlash, mustaqil qaror qabul qilish, moliyaviy savodxonlik va amaliy tadbirkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni bilan bog‘liq masalalarni yoritadi. Shuningdek, biznes asoslari fanida biznes reja tuzish jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha pedagogik tavsiyalar taqdim etilgan.