FAYZULLA XO’JAYEV VA OILA A’ZOLARI TAQDIRI - Ro'zimurod Boboqulov Erdon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Fayzulla Xo’jayev va uning oila a’zolari taqdiri – o‘zbek xalqining murakkab va fojiali tarixining yorqin misollaridan biridir. O’zbek siyosatining eng ko’zga ko’ringan namoyandalaridan biri bo’lgan Fayzulla Xo’jayev XX asr boshlaridagi o’zgarishlar, inqiloblar, zo’ravonliklar va sadoqat bilan ajralib turadi. Uning hayoti, faoliyati va oilasining fojeali taqdiri Sovet Ittifoqining dastlabki yillaridagi ijtimoiy-siyosiy muhit, totalitar tizim va repressiyalar muammolarini ochib beradi.