PARALIPIYA TIZIMIDA PARA DZYUDONING RIVOJLANISH STRATEGIK BOSQICHLARI - Matyoqubova Laylo Boxram qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish.O’zbekiston Respublikasi Prezidentinig 20022-yil 14- fevraldaki ‘O’zbekiston sportchilarining navbatdagi yozgi va qishki Olinpiya va Paralimpiya o’yinlarida muvaffaqiyatli ishtirok etishi uchun tayorgarlik ishlarini jadalashtirish to’g’risidagi PQ-127-son qarori ijrosini ta’minlash,shuningdek,axoli o’rtasida dzyudoning olinpiya sport turi sifatida ommaviyligini oshirish yoshlar orasidan iqtidorli sportchilarini saralab olish tizimini takomilashtirish,milliy terma jamoalarimizning nufuzli sport musobaqalarida yuqori natijalarga erishishini ta’minlash maqsadida;Quydagilar dzydo sport turini rivojlantirishning asosiy yonalishlarini etib belgilansin.