O‘QUVCHILARNI VATANPARVARLIK VA MILLIY QADRIYATLARGA HURMAT RUHIDA TARBIYALASHDA SADRIDDIN AYNIY ASARLARIDAN FOYDALANISH - Abdullayev Abdulaziz Kamoladdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi globallashuv sharoitida yosh avlodni vatanparvarlik va milliy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalash ta’lim tizimi oldida turgan dolzarb vazifalardan biridir. Ayniqsa, o‘quvchilarning milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotira va madaniy merosga nisbatan mas’uliyat hissini shakllantirishda badiiy-adabiy manbalar muhim tarbiyaviy vosita bo‘lib xizmat qiladi. Shu nuqtayi nazardan qaraganda, ma’rifatparvar adib va pedagog Sadriddin Ayniyning boy adabiy va pedagogik merosi yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda muhim manba hisoblanadi.