TRENINGLARNI REJALASHTIRISH VA TASHKIL ETISH - Akbaraliyeva Asila; Toʻxtasinova Sevinch (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada treninglarni rejalashtirish va tashkil etish jarayonining asosiy bosqichlari, metodik yondashuvlari hamda amaliy ahamiyati yoritiladi. Trening maqsadini aniqlash, ishtirokchilar ehtiyojlarini tahlil qilish, trening mazmunini ishlab chiqish, samarali metod va texnologiyalarni tanlash, tashkiliy sharoitlarni yaratish hamda natijalarni baholash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Treninglarni to‘g‘ri rejalashtirish va puxta tashkil etish ta’lim jarayoni sifatini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.