TRENING MASHGʻULOTLARINI TASHKIL ETISH BOSQICHLARI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Allaberganova Sabohat Dilshod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada trening mashg‘ulotlarini samarali tashkil etishning asosiy bosqichlari va ularning har birining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Trening jarayoni tayyorgarlik, o‘tkazish va yakunlash bosqichlaridan iborat bo‘lib, har bir bosqichda trenerning roli, guruh dinamikasi, xavfsizlik va ishtirokchilar faoliyati muhim ahamiyatga ega. Maqolada trening jarayonini boshqarish, ishtirokchilarning faoliyatini rag‘batlantirish va mashg‘ulot natijalarini baholash metodlari batafsil bayon qilinadi. Shu bilan birga, maqolada treningni samarali rejalashtirish va guruh bilan ishlashning psixologik asoslari ham ko‘rib chiqilgan.