GURUHIY TRENINGLARNING USLUBIY MUAMMOLARI - Akbaraliyeva Asila; Abdugapparova Sevinch (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ishda guruhiy treninglarni tashkil etish va o‘tkazish jarayonida uchraydigan uslubiy muammolar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Guruhiy treninglarning samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, jumladan, trening maqsadining aniq belgilanmasligi, metod va mashqlarning noto‘g‘ri tanlanishi, ishtirokchilar faolligining pastligi hamda trenerning kasbiy tayyorgarligi bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yo‘llari va trening jarayonini takomillashtirishga oid tavsiyalar berilgan. Ushbu ish pedagoglar, psixologlar va treninglar bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.