GURUH PSIXOLOGIYASI VA TRENINGDAKI GURUH DINAMIKASI - Akbaraliyeva Asila; Axmadjonova Roziya (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada guruh psixologiyasining mohiyati, uning trening jarayonidagi roli va guruh dinamikasining samarali shakllanishi ta’lim va rivojlanish jarayonlari nuqtayi nazaridan yoritilgan. Unda guruh a’zolari o‘rtasidagi muloqot, hamkorlik, ishtirok va psixologik holatlarni boshqarish ko‘nikmalarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, guruh dinamikasini samarali shakllantirish metodlari va ularning trening samaradorligiga ta’siri ko‘rib chiqilgan.