ABU RAYHON BERUNIYNING ILMIY MEʼROSI VA UNING PEDAGOGIK FIKIR TARAQQIYOTIDA TUTGAN O`RNI - Jabborova Munisa Baxtiyor qizi; Ziyodullayeva Gulasal Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sharq uygʻonish davrining buyuk qomusiy olimi «Abu Rayhon Beruniyning» ilmiy meʼrosi hamda uning pedagogik fikr taraqqiyotidagi komplikis tahlil qilinadi.Beruniyning ilmiy metodologik qarashlari, bilish nazariyasiga oid gʻoyalari va taʼlim -tarbiya masalalariga osyondashuvi ilmiylik, obyektivlik va tajribaviylik tamoyillari asosida yoritib beriladi.Shuningdek olimning pedagogik qarashlarining zamonaviy taʼlim konsepsiyalari bilan uygʻun jihatlari ochib berilib,uning ilmiy meʼrosining bugungi taʼlim tizimidagi ahamiyati asoslab beriladi.