JAHONNING RIVOJLANGAN MAMLAKATLARIDA TARBIYAVIY JARAYONLARNING ETNIK XUSUSIYATLARI - Azamova Munisa; Hakimova Muslima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada jahonning rivojlangan mamlakatlarida tarbiyaviy jarayonlarning etnik xususiyatlari tahlil qilinadi. Turli millat va madaniyat vakillarining qadriyatlari, urf-odatlari, mentaliteti va ijtimoiy muhitining tarbiya tizimiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, ko‘p millatli jamiyatlarda tolerantlik, madaniyatlararo muloqot va milliy o‘zlikni saqlash masalalari muhim pedagogik omil sifatida ko‘rib chiqiladi.