TA’LIM MAZMUNI. O‘RTA MAXSUS, KASB-HUNAR TA’LIMI MAZMUNI - Ismailjonova Durdona; Narimanova Madinabonu (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ta’lim mazmunining mohiyati va uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni yoritilgan. Ayniqsa, o‘rta maxsus, kasb-hunar ta’limi mazmunining tarkibi, asosiy yo‘nalishlari hamda kasbiy bilim, ko‘nikma va malakalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim mazmunining jamiyat ehtiyojlari, mehnat bozori talablari va kompetensiyaviy yondashuv asosida shakllanishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola o‘rta maxsus, kasb-hunar ta’limi jarayonini takomillashtirishda ilmiy-uslubiy manba sifatida xizmat qiladi.