TA’LIM QONUNIYALARI - Oxunova Maftuna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonining mohiyatini belgilovchi asosiy ta’lim qonuniyatlari yoritilgan. Ta’limning ijtimoiy xarakteri, ta’lim va tarbiyaning birligi, ta’limning uzluksizligi, tizimliligi va shaxs rivojiga yo‘naltirilganligi kabi qonuniyatlar ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim qonuniyatlarining amaliyotdagi ahamiyati va zamonaviy ta’lim jarayonini samarali tashkil etishdagi o‘rni ochib berilgan.