ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ АВТОМОБИЛЬ ЙЎЛЛАРИ ТАРМОҒИНИ МОДЕРНИЗАЦИЯ ҚИЛИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Саматов Аббосжон Абдуғани ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Мазкур тезисда Ўзбекистон Республикаси автомобиль йўллари тармоғининг ҳозирги ҳолати, мавжуд муаммолар ҳамда уни модернизация қилиш ва ривожлантиришнинг устувор йўналишлари таҳлил қилинган. Шунингдек, халқаро тажриба асосида рақамли технологиялар, инновацион қурилиш материаллари ва интеллектуал транспорт тизимларини жорий этиш орқали йўл инфратузилмасини самарали ривожлантириш масалалари ёритилган.