ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ АВТОМОБИЛЬ ЙЎЛЛАРИ ТАРМОҒИНИ МОДЕРНИЗАЦИЯ ҚИЛИШ: МУАММОЛАР ВА СТРАТЕГИК ЕЧИМЛАР - Саматов Аббосжон Абдуғани ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ушбу мақола Ўзбекистоннинг автомобиль йўллари тизимидаги жорий ҳолатни таҳлил қилишга бағишланган. Мақолада йўл қопламаларининг эскириши, меъёрдан ортиқ юк босими ва иқлим омилларининг салбий таъсири кўриб чиқилади. Тадқиқот якунида соҳани рақамлаштириш ва инновацион қурилиш материалларини жорий этиш бўйича илмий асосланган таклифлар берилган.