SHAXS QAROR QABUL QILISHIGA TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Maratov Timur Gʻayratovich; Karimqulova Lobar Kamoliddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezis shaxs qaror qabul qilish jarayoniga ta’sir etuvchi psixologik omillarni tizimli o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi – ichki psixologik omillar (motivatsiya, hissiyot, shaxsiy tajriba, intellekt) va tashqi omillar (ijtimoiy bosim, guruh ta’siri) shaxs qarorlariga qanday ta’sir ko‘rsatishini aniqlashdir.Tadqiqot nazariy asos sifatida kognitiv, motivatsion, gumanistik va ijtimoiy psixologik yondashuvlardan foydalanadi. Tadqiqot usullari sifatida adabiyotlarni tahlil qilish, eksperiment va so‘rovlar qo‘llaniladi. Shaxsning qaror qabul qilish jarayonini chuqur tushunishga, shaxsiy va professional rivojlanish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon beradi.