YANGI OʻZBEKISTONNING XALQARO IMIDJINI TAKOMILLASHTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY MEXANIZMLARI - Abdullayev Mirzoxid Alijon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekistonning xalqaro imidjini shakllantirish va takomillashtirish jarayoni ijtimoiy-falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda imidj tushunchasining falsafiy mohiyati, jamiyat taraqqiyotidagi roli, shuningdek, siyosiy, madaniy va kommunikativ omillar bilan uzviy bogʻliqligi yoritilgan. Muallif Yangi Oʻzbekiston konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlarning xalqaro imidjga ta’siri va ushbu jarayonda ijtimoiy ong, qadriyatlar tizimi hamda milliy o‘zlikni anglash mexanizmlarini asoslab beradi.