RAK KASALLIGIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Egamova Surayyo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rak (saraton) kasalligini aniqlash va davolashda qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Rak kasalligining molekulyar-genetik asoslari, erta diagnostika usullari, shaxsiylashtirilgan davolash, nishonli terapiya, immunoterapiya hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining onkologiyadagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, kelajak istiqbollari va innovatsion yo‘nalishlar muhokama qilingan. Maqola tibbiyot va farmatsiya yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar, magistrlar hamda amaliyotchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.