SURXONDARYO AN’ANAVIY HUNARMANDCHILIGIDA AYOLLAR KASANACHILIGI: TARIX VA TASNIF - Nosirova Guloyim Tohir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Surxondaryo hududida shakllangan an’anaviy hunarmandchilik tizimida ayollar kasanachiligining tarixiy rivojlanishi, asosiy yo‘nalishlari va tasnifiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayollar kasanachiligining ijtimoiy-madaniy ahamiyati hamda uni saqlash va rivojlantirish masalalari yoritilgan.