BUYUK BRITANIYA TAʼLIM TIZIMI - Isaqulova Mohira; Fayzullayeva Gulhayo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada dunyodagi eng nufuzli va qadimiy ta’lim tizimlaridan biri hisoblangan Buyuk Britaniya ta’lim tizimining o‘ziga xos jihatlari, bosqichlari va boshqaruv mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida maktabgacha ta’limdan oliy ta’limgacha bo‘lgan jarayonlar, Milliy o‘quv dasturi (National Curriculum) va sifatni nazorat qilish tizimi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada Britaniya ta’lim modelining global mehnat bozoridagi o‘rni va uning samaradorligini belgilovchi statistik ko‘rsatkichlar keltirilgan.