TAʼLIM SHAKLLARI VA TURLARI - Numonova Yulduz Rustam qizi; Baydilov Mirqobil Pardaboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ta’lim jamiyat taraqqiyotining asosiy omillaridan biri bo‘lib, u shaxsni har tomonlama rivojlantirish, kasbiy tayyorlash va ijtimoiy hayotga moslashtirish vazifasini bajaradi. Ta’lim jarayonining samaradorligi faqat mazmunga emas, balki uning qanday shakl va turlarda tashkil etilishiga ham bevosita bog‘liqdir. Zamonaviy ta’lim tizimida turli ta’lim shakllari va turlari qo‘llanilib, ular o‘quvchilarning yosh, individual va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda tashkil etiladi. Shu bois ta’lim shakllari va turlarini chuqur o‘rganish pedagogika fanining muhim masalalaridan hisoblanadi.