MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHASINI RIVOJLANTIRISH JARAYONINING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK JIHATLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Avlayeva Gulhayo Xalil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada "Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida inklyuziv ta’lim tushunchasini rivojlantirish jarayonining pedagogik-psixologik jihatlarini takomillashtirish" mavzusi keng qamrovli tahlil qilinadi. Maqolada inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, uning maktabgacha ta’lim muassasalarida tatbiq etilishi jarayonlari, shuningdek, bu jarayonda o’qituvchilar va tarbiyachilarning pedagogik yondashuvlari va psixologik ko’nikmalarining ahamiyati ko’rib chiqiladi. Inklyuziv ta’limning o’ziga xos xususiyatlari, unga taalluqli pedagogik metodlar, shuningdek, bolalar va ularning oilalariga bo’lgan psixologik yondashuvlar tadqiq etiladi. Maqola, ta’lim sohasidagi inklyuziv yondashuvni samarali amalga oshirish uchun zarur bo’lgan pedagogik va psixologik vositalarni o’rganish va takomillashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratadi.