ZAMONAVIY OQITUVCHI IMDJINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Yusupova Oydinoy Abdulatif qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchi imidjining o‘rni va ahamiyati, uni shakllantirishning ilmiy-pedagogik, psixologik hamda ijtimoiy asoslari yoritilgan. O‘qituvchi imidjining tarkibiy qismlari, kasbiy kompetensiya bilan uzviy bog‘liqligi hamda ta’lim sifati oshishiga ta’siri tahlil qilinadi. Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida o‘qituvchi imidjini shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. O‘qituvchi imidjining pedagogik, psixologik va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinib, uning kasbiy kompetensiyalar bilan uzviy bog‘liqligi asoslab berilgan. Shuningdek, ijobiy imidjning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ochib berilgan.