KORXONALARDA BIZNES QARORLARINI QABUL QILISHDA ADKAR MODELINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI - Husanova Niginaxon Toʻraxon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Korxonalar tez o‘zgarayotgan bozor sharoitida raqobatdan orqada qolmaslik uchun yangiliklarni joriy etish, moslashuvchanlik va samaradorlikka erishishga doim intilishadi. O‘zgarishlarni muvaffaqiyatli amalga oshirish va biznes qarorlarini samarali qabul qilish korxona boshqaruvida muhim ahamiyatga ega. Zamonaviy boshqaruvda qo‘llanilayotgan ko‘plab usullar ichida, ayniqsa, ADKAR modeli o‘zining foydaliligi, qulayligi va natijadorligi bilan alohida ajralib turadi. Ushbu model o‘zgarishlarni boshqarish jarayonida inson omiliga asoslangan yondashuvni qamrab olgan. ADKAR modeli asoschilari tomonidan ta’kidlanganidek, muvaffaqiyatli o‘zgarish, birinchi navbatda, insonlarda o‘zgarishni istash, tushunish, qabul qilish va unga moslashishning individual jarayoniga bog‘liq. Shu sababli, mazkur maqolada ADKAR modelining asosiy xususiyatlari, korxonalarda biznes qarorlarida tatbiq etilishi va uni takomillashtirish yo‘llari chuqur tahlil qilinadi.