MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ELEMENTAR MATEMATIKA FAOLIYATIDA “SON VA SANOQ KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH” - FARXODOVA DILDORA SHERZOD QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarning elementar matematika faoliyati orqali son va sanoq ko‘nikmalarini rivojlantirish masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda bolalarga raqamlarni tanitish, ularni tartib bilan sanash, oddiy qo‘shish va ayirish amaliyotlari orqali matematik fikrlashni shakllantirish usullari o‘rganilgan. Shuningdek, faoliyatda o‘yin, vizual materiallar va interaktiv usullarni qo‘llash orqali bolalarning matematik qobiliyatini mustahkamlash va son tushunchasini amaliy tarzda hayotiy vaziyatlarda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirish ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim pedagoglariga son va sanoq ko‘nikmalarini samarali rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.