MOLEKULYAR FIZIKA BO’LIMIDAN IZOJARAYON MAVZUSINI O’QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Yuldashev Botir Bohodirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola termodinamik izojarayonlarning mohiyatini va ularning termodinamikadagi fundamental ahamiyatini yoritadi. Maqola izojarayonlarni tizimning holat parametrlaridan (bosim, hajm, harorat) kamida bittasi o‘zgarmas bo‘lib qoladigan jarayonlar sifatida ta’riflaydi.