ZAMONAVIY O’QITUVCHI IMDJINI SHAKILLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Yusupova Odinaxon Abdulatip qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy o‘qituvchi imidjini shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘qituvchi shaxsining o‘rni, uning kasbiy kompetensiyasi, pedagogik mahorati, axloqiy- psixologik fazilatlari hamda tashqi va ichki imijining ta’lim sifati va o‘quvchi shaxsini rivojlantirishga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, zamonaviy pedagogga qo‘yiladigan talablar, innovatsion yondashuvlar, kommunikativ madaniyat va raqamli kompetensiyalarning o‘qituvchi imidjini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda ochib beriladi. Tadqiqot natijalari o‘qituvchining ijobiy imidjini shakllantirish orqali ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.