ZAMONAVIY O’QITUVCHI IMIDJINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - * (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimi sharoitida o‘qituvchi imidjini shakllantirishning ilmiy-pedagogik asoslari tahlil etiladi. O‘qituvchi imidjining tarkibiy qismlari — kasbiy kompetensiya, shaxsiy-axloqiy fazilatlar, kommunikativ madaniyat va innovatsion faoliyatning nazariy asoslari yoritilgan. Shuningdek, yetakchi pedagog-olimlarning qarashlari asosida zamonaviy o‘qituvchi imidjining ta’lim sifati va tarbiya samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.