SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TELEMEDITSINA VA TIBBIY TA’LIMNING INTEGRATSIYASI - Nadirova Yulduz Isom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining telemeditsina va tibbiy ta’lim tizimlariga joriy etilishi, ularning o‘zaro integratsiyasi hamda sog‘liqni saqlash tizimini raqamlashtirishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. SI asosidagi masofaviy diagnostika, klinik qarorlarni qo‘llab-quvvatlash tizimlari, virtual simulyatsiyalar va adaptiv o‘quv platformalarining samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, integratsiyaning afzalliklari, muamolari va istiqbollari ko‘rib chiqiladi.