MAVZU: MOYLI EKINLARNING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI, HOSILDORLIGI VA ULARNI YETISHTIRISHDA TEXNIK XAVFSIZLIK - Risqaliyev Hayot Shuxrat oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Moyli ekinlar qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida muhim ahamiyatga ega bo‘lib,ular aholini o‘simlik moyi bilan ta’minlashda asosiy xomashyo manbai hisoblanadi. Moyli ekinlardan olingan mahsulotlar oziq-ovqat, texnika, farmatsevtika va kimyo sanoatida keng qo‘llaniladi. Shu sababli moyli ekinlarning biologik xususiyatlari, hosildorligi hamda ularni yetishtirishda texnik xavfsizlik masalalarini o‘rganish katta ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.