FIZIKA VA ASTRONOMIYA FANLARINI INTEGRATSIYALASHGAN HOLDA O‘QITISHNING METODIK ASOSLARI - Mamatkulova Dilrabo Shuxrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fizika va astronomiya fanlarini integratsiyalashgan holda o‘qitishning nazariy va metodik asoslari yoritib beriladi. Fanlararo integratsiya zamonaviy ta’limning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, o‘quvchilarda tabiat hodisalari haqidagi bilimlarni yaxlit tizim sifatida shakllantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda fizika va astronomiya fanlari o‘rtasidagi mantiqiy bog‘liqlik, ularni birgalikda o‘qitishning didaktik imkoniyatlari hamda integratsiyalashgan darslarni tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, integratsiyalashgan yondashuv asosida o‘quvchilarning ilmiy tafakkuri, tahliliy fikrlashi va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari muhokama etiladi.