ASTRONOMIYA FANINI O‘QITISHDA VIZUAL VA RAQAMLI TA’LIM VOSITALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Raxmatova Sayida Abdullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada astronomiya fanini o‘qitishda vizual va raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati hamda ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Astronomiya kabi murakkab va abstrakt tushunchalarga boy fanlarni o‘zlashtirishda an’anaviy ta’lim usullari bilan bir qatorda raqamli texnologiyalar, multimediya vositalari, interaktiv simulyatsiyalar va vizual modellarning roli yoritib beriladi. Tadqiqot davomida zamonaviy raqamli resurslar o‘quvchilarning fazoviy tafakkurini rivojlantirish, mavzularni tushunish darajasini oshirish va o‘quv motivatsiyasini kuchaytirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi asoslab beriladi.