BOLALAR KIYIMINI TIKISHDA TIKUV–TRIKOTAJ BUYUMLARIGA ISHLOV BERISH TEXNOLOGIYASINING ZAMONAVIY USULLARI - Sodiqjonova Aziza Abdikimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar kiyimini ishlab chiqarishda tikuv– trikotaj buyumlariga ishlov berishning zamonaviy texnologik usullari tahlil qilinadi. Bolalar kiyimlariga qo‘yiladigan gigiyenik, ergonomik va estetik talablar nuqtayi nazaridan tikuv-trikotaj jarayonlarining ahamiyati yoritib beriladi. Zamonaviy avtomatlashtirilgan tikuv uskunalari, elastik choklar, innovatsion materiallar va raqamli texnologiyalar asosida amalga oshiriladigan ishlov berish texnologiyalarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu texnologiyalar bolalar kiyimlari sifatini oshirish, ishlab chiqarish jarayonini tezlashtirish va mahsulot raqobatbardoshligini ta’minlashdagi roli ilmiy jihatdan asoslanadi.