SARTAROSHLIK YOʻNALISHI O`QUVCHILARI KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA AMALIY MASHGʻULOTLARNING OʻRNI - Kamilxanova Dilrabo Ismailovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sartaroshlik yo‘nalishi o`quvchilari kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish jarayonida amaliy mashg‘ulotlarning pedagogik ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Kasbiy ta’lim tizimida amaliy mashg‘ulotlar orqali nazariy bilimlarning mustahkamlanishi, kasbiy ko‘nikma va malakalarning shakllanishi hamda bozor talablariga mos mutaxassis tayyorlash masalalari yoritiladi. Tadqiqot davomida sartaroshlik ta’limida qo‘llaniladigan zamonaviy o‘qitish metodlari, innovatsion texnologiyalar va kompetensiyaviy yondashuvning o‘rni ilmiy asosda ochib beriladi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etish samaradorligini oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi.