NFORMATIKA FANIDA "SUN’IY INTELEKTLARDAN FOYDALANISH" - Baqoyeva Nargiza Umed qizi; Nabotova Shaxnoza Mustafoyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Sun’iy intellekt bugungi kunda zamonaviy axborot texnologiyalarining eng ilg‘or yutuqlaridan biri hisoblanadi. Informatika sohasida sun’iy intellektdan foydalanish inson faoliyatining turli jabhalarida, ayniqsa ta’lim, sog‘liqni saqlash, transport, sanoat, biznes va boshqa sohalarda sezilarli o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalar ma’lumotlarni tahlil qilish, murakkab muammolarni hal etish, avtomatlashtirilgan tizimlarni boshqarish hamda yangi innovatsion yechimlarni ishlab chiqishda keng qo‘llanilmoqda.