KITOB O’QISHNING FOYDALARI - Mingboyeva Madina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ishda kitob o‘qishning inson hayotidagi o‘rni va uning intellektual hamda ma’naviy rivojlanishga ta’siri atroflicha yoritilgan. Kitob mutolaasi orqali insonning so‘z boyligi kengayishi, fikrlash doirasi chuqurlashishi va tahliliy tafakkuri rivojlanishi asoslab berilgan. Shuningdek, muntazam kitob o‘qish xotirani mustahkamlashi, diqqatni jamlash qobiliyatini oshirishi hamda nutq madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Ishda badiiy va ilmiy adabiyotlarning shaxs tarbiyasi, axloqiy qadriyatlar va dunyoqarashni boyitishdagi o‘rni tahlil qilingan. Bundan tashqari, kitob o‘qishning yoshlar ma’naviyatini yuksaltirish, bo‘sh vaqtni mazmunli tashkil etish va zararli odatlardan yiroq bo‘lishdagi ijobiy ta’siri haqida xulosalar berilgan.