TASVIRIY SAN’AT VA MUHANDISLIK GRAFIKASI UYG‘UNLIGINING TA’LIM JARAYONIDAGI PEDAGOGIK AHAMIYATI - Botirqulova Umida Bahodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada tasviriy san’at va muhandislik grafikasi fanlarining o‘zaro integratsiyasi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu fanlarning umumiy va farqli jihatlari, ijod va aniqlikning uyg‘unlashuvi hamda vizual tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Ta’lim jarayonida integrativ yondashuv, xususan STEAM modeli doirasida san’at va muhandislik grafikasi o‘rtasidagi bog‘liqlikning samaradorligi ochib beriladi.