HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI TARAQQIYOTIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI - Tuliboyeva Gulsevar Zafar qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy sun’iy intellekt texnologiyalarning zamonaviy adabiy til taraqqiyotiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosida ishlovchi dasturlar tilning rivojlanish jarayoniga yangi imkoniyatlar bilan birga muayyan muammolarni ham olib kirayotgani yoritiladi. Maqolada sun’iy intellektning adabiy til me’yorlariga ta’siri, leksik, boylikning kengayishi kabi jihatlar ilmiy-nazariy asosda ko‘rib chiqiladi.