KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOTLAR VA HUQUQIY DAVLATNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Ko’chkinova Adolat Gulmurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada konstitutsiyaviy islohotlarning mazmun-mohiyati, ularning huquqiy davlatni shakllantirishdagi ahamiyati hamda zamonaviy demokratik jamiyat rivojidagi o‘rni tahlil etiladi. Shuningdek, inson huquq va erkinliklarini ta’minlash, davlat hokimiyati faoliyatini takomillashtirish va qonun ustuvorligini mustahkamlashda konstitutsiyaviy islohotlarning roli yoritib beriladi.