BYUDJET TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (TERMIZ DAVLAT UNIVERSITETI MISOLIDA) - Turdiev Temirbek Ravshanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida buxgalteriya hisobini tashkil etish va uni takomillashtirish masalalari Termiz davlat universiteti misolida tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida byudjet mablag‘larining hisobini yuritish, moliyaviy hisobotlarning shaffofligi va ishonchliligini oshirish, zamonaviy axborot texnologiyalarini buxgalteriya hisobiga joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, amaldagi normativ-huquqiy hujjatlar asosida byudjet tashkilotlarida buxgalteriya hisobini takomillashtirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari byudjet tashkilotlarida moliyaviy intizomni mustahkamlash va hisob tizimini samarali yuritishga xizmat qiladi.