RUBOB PRIMA CHOLG‘USIDA O‘ZBEK MUSIQA MEROSINI IJRO ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Ahmadjon Yuldashev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rubob prima cholg‘usining o‘zbek an’anaviy musiqa madaniyatidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq kuylarini rubob primaga moslashtirishning nazariy va amaliy jihatlari, rubob prima repertuarida milliy ijrochilik uslubining saqlanish omillari hamda maqom asarlarini ijro etishning uslubiy tamoyillari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, rubob prima cholg‘usida xalq va professional kompozitorlik asarlarini ijro etishdagi farqlar taqqosiy yondashuv asosida yoritiladi.