FORTEPIANO IJROCHILIGIDA PEDAL ISHLATISH TEXNIKASI - Sarvarjon Azizov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada fortepiano ijrochiligida pedal ishlatish texnikasining musiqiy, estetik va pedagogik asoslari keng yoritilgan. Pedalning tarixiy rivojlanish bosqichlari, zamonaviy fortepiano pedallari turlari, ularning mexanik va akustik xususiyatlari tahlil qilinadi. Turli musiqiy uslublarda pedal qo‘llash tamoyillari, badiiy ifoda vositasi sifatidagi ahamiyati hamda oliy ta’lim muassasalarida pedal texnikasini o‘rgatish masalalari ilmiy asosda ochib beriladi.