QORAKO‘LCHILIK TARMOG‘IDA BIOXILMA-XILLIKNI TIKLASH VA TADBIRKORLIKNI QO‘LLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARI - Shodiyev Bekzod To‘lqinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada qorako‘lchilik tarmog‘ida bioxilma-xillikni tiklash va tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. Chо‘l-yaylov hududlarida ekologik barqarorlikni ta’minlash, resurslardan oqilona foydalanish va innovatsion takliflar beriladi. Qorako‘lchilik xo‘jaliklariga ta’sir qiluvchi asosiy institutsional, iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik omillar tahlil qilinib, yaylovlardan samarali foydalanish va kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari taklif etilgan.