QORAKO‘LCHILIK SOHASINI BARQAROR RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Shodiyev Bekzod Tо‘lqinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada mamlakatimizda qorako‘lchilik tarmog‘ining rivojlanishi va uning qishloq xo‘jaligidagi o‘rni yoritilgan. Qorako‘l mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmini oshirish, naslchilik ishlarini takomillashtirish, yaylovlardan samarali foydalanish hamda mahsulotlarni qayta ishlash va eksport qilish masalalari tahlil qilingan. Tarmoqning barqaror rivojlanishi uchun SWOT tahlil asosida ichki va tashqi omillar ko‘rib chiqilib, strategik rivojlanish yo‘nalishlari belgilangan. Tahlil natijasida kuchli tomonlardan samarali foydalanish, zaif tomonlarni bartaraf etish va xatarlarni boshqarish bo‘yicha aniq chora-tadbirlar taklif etilgan. Ushbu yondashuv qorako‘lchilik tarmog‘ini uzoq muddatli barqaror rivojlantirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi.