YANGI TAHRIRDAGI KONSTITUTSIYADA INSON HUQUQLARINI TA’MINLASH BORASIDAGI YURIDIK NORMALARNING O’RNI - Tohirova Malikabinu Umidovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasining yangi tahrirdagi Konstitutsiyasida inson huquqlarini ta’minlashga qaratilgan yuridik normalarning mazmuni, huquqiy mohiyati va amaliy ahamiyati keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson huquqlarining konstitutsiyaviy darajada mustahkamlanishi, ularni himoya qilish mexanizmlarining takomillashuvi hamda davlat organlari faoliyatida ushbu normalarning ustuvorligi yoritib beriladi. Shuningdek, yangi konstitutsiyaviy normalarning huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatini rivojlantirishdagi roli ilmiy asosda baholanadi.